SEERUP Optics forhandler TOM FORD solbriller

Tom Ford solbriller til hende og ham hos Seerup Optics

OM TOM FORD BRILLER


Thomas Carlyle "Tom" Ford er en amerikansk modedesigner. Han blev oprindelig kendt og opnåede berømmelse som kreativ direktør hos Gucci og Yves Saint Laurent. Inden han tilbage i 2006 Ford lancerede sit eget brand "Tom Ford".

Tom Ford blev født 27 August, 1961, i Austin Texas, Han tilbragte sit tidlige liv i forstæderne til Houston og flyttede senere til Santa Fe, New Mexico. Som 16 årig startede han på Bard College, men droppede hurtigt ud igen. Han flyttede herefter til New York for at studere kunsthistorie ved New York University (NYU). Men også her droppede Tom Ford ud af NYU, efter kun et år, han ville hellere fokusere på skuespiller roller i amerikanske tv-reklamer.

Han begyndte også at studere indretningsarkitektur I New York. Ved siden af sine studier besøgte han ofte det legendariske Studio 54, som med sin glamour senere ville blive få en stor indflydelse og blive en af hans helt store inspirationskilder i hans arbejde med design. Det sidste 1,5 år af hans studie brugte Tom Ford i Paris, hvor han arbejdede som praktikant i presseafdelingen hos Chloé, det blev her hans interesse for mode for alvor startede. Han brugte det meste af sine sidste studie år på studerer mode, men dimitterede og afsluttede alligevel med en eksamen i arkitektur.

Efter endt uddannelse overspillede Tom Ford sin erfaring fra Chloé ved forskellige jobsamtaler og skjulte han rent faktisk havde taget sin afgangsprøve i arkitektur og ikke mode design. Tom Ford havde et brændende ønske om at arbejde for den amerikanske designer Cathy Hardwick, som han ringede til hver eneste i en måned, inden hun overgav sig at mødes med ham til et job interview. Ford stædighed og charme blev vejen til jobbet hvorefter han arbejdede som design assistent for Hardwick i to år.

I 1988 Ford flyttede til Perry Ellis hvor han arbejdede i virksomheden i to år, men blev hurtigt træt af at arbejde i den amerikanske mode verden. Hvis han nogensinde skulle blive en god designer, måtte han forlade Amerika. Hans egen kultur blev en hæmsko for ham, fordi alt for meget design i Amerika er for tarvelig sagde han.

I 1990 startede Tom Ford hos Gucci og flyttede til Italien. Dette blev for alvor starten på en karriere hvor han igennem de næste 15 år ville løfte Gucci til en af historiens største successer i mode verdenen. En bedrift han gentog i 1999 da Gucci opkøbte modehuset YSL.

I 2004 forlod Tom Ford Gucci pga. af uenigheder omkring strategien. Det var en smertefuld exit for Tom Ford da han havde dedikeret de sidste 15 år af sit liv i det store modehus.

I 2006 vendte Tom Ford stærkt tilbage i modebranchen med det brand indenfor herretøj, skønhed, briller og andet tilbehør som vi kender det idag. Endnu en gang er det lykkedes ham med sin stilfulde, vovet og sexede stil at skabe en brand, der har gået sin sejrsgang over hele verden.


KLIK HER for at se alle TOM FORD solbriller


Stilfulde solbriller fra Tom Ford


KLIK HER for at se alle TOM FORD solbriller